Proizvodnja, uvoz i distribucija

Spanish Market d.o.o. je mješovita špansko-bosanskohercegovačka kompanija, osnovana 1997. godine sa sjedištem u Sarajevu. Osnovna djelatnost kompanije je proizvodnja, uvoz i distribucija roba široke potrošnje. Iako smo se na tržištu BiH pojavili kao distributer poznatih svjetskih brendova dječijih slatkiša, vlastita proizvodnja nas je dovela do visoke pozicije u domaćoj prehrambenoj industriji.

Sjedište kompanije je u Sarajevu, s tim da distribuciju u cijeloj BiH obavljamo preko pet distributivnih centara, i to u: Sarajevu, Banja Luci, Tuzli, Mostaru i Bihaću.

Spanish Market d.o.o. je kompanija koja raspolaže sa preko 160 vozila koji svaki dan snabdijevaju sve vrste maloprodajnih objekata u Bosni i Hercegovini, odakle je nastao i slogan kompanije:“ ...od kioska do hipermarketa“ s kojim se kompanija predstavlja. Budući da nam je mikrodistribucija ono čime se ponosimo, impresivan je podatak da imamo preko 7.500 registrovanih kupaca u svojoj bazi podataka koje efikasno i redovno servisiramo na sedmičnoj osnovi.

Kompanije odnosno brendovi koje eksluzivno zastupamo, uvozimo i vršimo distribuciju na cijelom tržištu BiH su: Pez - Austrija, Fini - Španija, Chupa Chups - Holandija, Mentos - Holandija, Hell Energy - Mađarska, Patos - Turska, Tosama - Slovenija, Kolmix – Bosna i Hercegovina, Globus – Mađarska, Delisun – Španija, Fleer – Španija, Avab – Španija, Bip Holland – Holandija, XIXO – Mađarska, Garaševič – Bosna i Hercegovina, BOU Cafe – Španija, Saray- Turska, Fresh- Srbija, Ahmad čajevi - Engleska i mnogi drugi.

U proljeće 2008. godine investiramo u vlastitu proizvodnju pekarskih proizvoda sa dugim rokom trajanja i tako postajemo prva kompanija na prostoru Bosne i Hercegovine kao i regije, koja je lansirala upakovani kroasan sa dugim rokom trajanja.

Sredinom 2015. godine počeli smo i proizvodnju slanih grickalica koje su jedinstvene u regiji. Generalno gledano, kompanija proizvodi vise od 30 različih proizvoda sa planom razvoja i mnogo novih, posjeduje ISO standarde i CERTIFIKATE te radi po procedurama HACCP sistema upravljanja kvalitetom.

Zajedno sa direkcijom, pet poslovnica i proizvodnjom, "Spanish Market" broji više od 280 zaposlenih.

Spanish Market poštuje ISO:9001 i QMS Standarde